Allt för höstens fiske

Sommaren är mer eller mindre avslutad och det är dags att tänka på höstens fiske. Det kan till exempel vara dags att se över din fiskeutrustning som säkert varit väl använd under sommaren. Det gäller allt från spön till exempelvis fiskekläder eller utrustning för fiskebåten.

Under intensivt sommarfiske så händer det att drag försvinner och spön eller linor går sönder. Därför är den tidiga hösten en perfekt tid att gå igenom vad du har kvar och vad du behöver för hösten. Sätt dig ner och gör en lista på vad du behöver skaffa hem.

Båtens utrustning

Fiskebåten kan även den behöva en uppdatering på hösten. Om du tillbringar mycket tid på båten under sommaren så kan den ta en del stryk. Hösten är för övrigt en utmärkt tid att införskaffa det du behöver till båten då många utförsäljningar pågår. Klicka här för att se ett exempel på vad vi menar.

Att fiska på båt under hösten är en helt annan femma än i sommarvädret. Du behöver skydda dig själv och båten mot höstvädret och se till att fisketuren blir bekväm. Se över däckstolar och kuddar exempelvis och gör höstens fisketurer till trevliga och avslappnande stunder. En glad fiskare fångar mer fisk!