Ta hand om din hud när du har varit utomhus

Under vintern blir luften utomhus kallare. Den kalla vinden riskerar att dra ur fukt ur din hud och huden riskerar att bli torr och fnasig. Du som jagar spenderar troligtvis ganska mycket tid utomhus. När du sedan kommer in efter en dag i skogen och luften inomhus är varm och torr, gör detta att din hud riskerar att om möjligt bli ännu torrare.

Återfukta

Det absolut viktigaste för en vintertrött hud är återfuktning, speciellt om du ska vistas mycket utomhus i skog och mark. Det finns en mängd olika produkter att välja mellan. Både serum, oljor och olika former av återfuktande krämer. Här hittar du produkter som är ekologiska och veganska. Dessutom är samtliga produkter icke-djurtestade.

Peela och exfoliera

Förutom att återfukta så är det bra om du gör din hud mottaglig för återfuktningen. Detta gör du bäst genom att peela eller exfoliera din hud en eller två gånger i veckan. Du väljer själv vilken typ av produkter som du känner passar din hud bäst. Peelingen gör att du får bort det yttersta lagret med döda hudceller. Detta leder till att din återfuktande kräm eller olja går bättre in i din hud.